Jordie van Steenbergen is sinds 2014 werkzaam op de afdeling Labeling and Packaging (L&P) bij Bilthoven Biologicals. Jordie staat bekend om zijn vrolijke verschijning en laat geen kans voorbij gaan om zijn  werkzaamheden en die van het team L&P  met andere collega’s te delen.

Wat doe jij precies om bij te dragen aan goede en veilige vaccins voor onze klanten?
“Op de afdeling Labeling and Packaging zorgen we voor een goede en gevalideerde kwaliteitscontrole op elke vial of spuit die naar de klant gaat. Naast de reguliere productiewerkzaamheden op onze afdeling,  ben ik medeverantwoordelijk voor het oplossen van 1e en 2e lijnsstoringen, machinevalidaties, onderhoud van machines, bestellingen en alle documentatie die te maken heeft met de machines die op onze afdeling gebruikt worden.

Welke eigenschappen of competenties zijn het belangrijkst in jouw werk?
Hele goede eigenschappen om hier te bezitten zijn oplettendheid en concentratievermogen. Oplettendheid zorgt dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en concentratievermogen is nodig om tijdens het schouwen van de producten geen imperfecties over het hoofd te zien.

Wat maakt voor jou het verschil in deze baan?
De wetenschap dat je niet alleen voor je salaris bezig bent, maar onderdeel uitmaakt van een groter plan: polio helpen uitroeien. Dat geeft absoluut extra belang en plezier aan mijn werk!

En is het ook een beetje gezellig?
Op onze afdeling is het voor 99,9% van de tijd gezellig. We weten wat we aan elkaar hebben en dat maakt het vaak een stuk makkelijker om een gezellige werksfeer te houden in drukke tijden. En het is soms ook nodig om even streng te zijn voor elkaar en jezelf. We maken nu eenmaal een vaccin, het gaat hier om de gezondheid van heel kwetsbare mensen. En het mooie is dat ik eigenlijk heel vaak fluitend naar huis rijd. Een voldaan gevoel aan het einde van de werkdag wens ik iedereen!