Inzet op MVO

Bilthoven - Eind april presenteerde het sociaal werkbedrijf Biga Groep het rapport 'Jobcarving' aan vaccinproducent Bilthoven Biologicals.

Het rapport beschrijft het onderzoek van arbeidsconsulenten Bernadette Voorendt en Irene de Bode over geschikte taken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Het onderzoek vond plaats op twee afdelingen van Bilthoven Biologicals, tevens opdrachtgever van het project. De vaccinproducent neemt hiermee zijn verantwoordelijkheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Het doel van jobcarving is het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuwe functies worden samengesteld uit eenvoudige taken. Door het wegnemen van deze taken bij bestaande professionals, kunnen deze zich concentreren op hun kerntaken.
Dit gebeurt in eerste instantie op basis van een detachering en bij succes in een vast dienstverband. Ad van den Biggelaar Director Operations van Bilthoven Biologicals licht toe: "Wij hebben MVO hoog in het vaandel staan en vinden het belangrijk om ook kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.