Risico op verspreiding poliovirus is geweken

Bilthoven, 16 mei 2017 – Bij Bilthoven Biologicals werden begin april twee medewerkers tijdens het productieproces blootgesteld aan het poliovirus, waarop één medewerker positief is getest. Na een periode van 29 dagen is de uitscheiding van het poliovirus bij de medewerker gestopt. Hiermee is er geen risico meer op verspreiding. De medewerker heeft op 15 mei de werkzaamheden hervat.

De rapportage van het interne onderzoek naar de oorzaak van het incident is voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In de tussentijd is ook een interne evaluatie gestart waarbij wordt gekeken welke protocollen en instructies nadere en/of opnieuw aandacht behoeven. Dat dit gevolgen heeft voor onze dagelijkse werkzaamheden is daarbij niet uitgesloten.

Over Bilthoven Biologicals
Bilthoven Biologicals – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan de World Health Organisation (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. Bij Bilthoven Biologicals zijn ruim 400 medewerkers werkzaam.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeland van Dam, Executive Director Corporate Affairs Bilthoven Biologicals, telefoon +31 30 8004 850.

Zie ook 'Medewerker besmet met poliovirus' d.d. 13 april 2017