Incident bij Bilthoven Biologicals

Bilthoven, 26 juni 2018 – Op maandag 25 juni heeft bij Bilthoven Biologicals B.V. (BBio) tijdens de productie van poliovaccins een incident plaatsgevonden, waarbij drie medewerkers in de ruimte aanwezig waren.

Omdat er onder stringente maatregelen wordt gewerkt, was er op geen enkel moment een risico voor de omgeving. Volgens het protocol van BBio zijn de betreffende medewerkers direct preventief in een appartement ondergebracht (de bewoners van het appartementencomplex zijn hierover geïnformeerd). Deze voorzorgsmaatregel is genomen, omdat er een zeer kleine kans is dat de medewerkers besmet zijn met het virus. De drie medewerkers zijn zelf niet ziek, omdat zij zijn gevaccineerd. Wel kunnen zij bij besmetting het virus verspreiden. Momenteel wordt onderzocht of zij besmet zijn. Pas volgende week is de uitslag bekend.

Over Bilthoven Biologicals
Bilthoven Biologicals – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan Unicef en World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. Bij Bilthoven Biologicals zijn ruim 450 medewerkers werkzaam.

Meer informatie
Voor meer informatie over het incident kunt u contact opnemen met Jan-Eric Zandbergen, CEO Bilthoven Biologicals, telefoon +31 30 800 48 71.

Voor meer informatie over gezondheid gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met GGD regio Utrecht, afdeling Infectieziektebestrijding, telefoonnummer +31 30 608 60 86.

Zie ook: 28 juni - Quarantaine medewerkers opgeheven