Quarantaine medewerkers opgeheven

Afgelopen maandag 25 juni jl. heeft bij Bilthoven Biologicals (BBio) tijdens de productie van het poliovaccin een incident plaatsgevonden. Door de biosafetymaatregelen zijn drie medewerkers direct preventief in quarantaine ondergebracht. Dit is een voorzorgsmaatregel bij een risico op besmetting.

Tegelijkertijd is een intern onderzoek gestart. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat er bij de start een gaatje in een slang heeft gezeten. Direct bij het opmerken van de lekkage is het proces gestopt. De eerste vloeistof die in het proces wegspoelt, bevat nooit poliovirus. De drie medewerkers kunnen dus niet besmet zijn. Daarom is de quarantaine opgeheven.

Over Bilthoven Biologicals
Bilthoven Biologicals – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan Unicef en World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. Bij Bilthoven Biologicals zijn ruim 450 medewerkers werkzaam.

Meer informatie
Voor meer informatie over het incident kunt u contact opnemen met Jan-Eric Zandbergen, CEO Bilthoven Biologicals, telefoon +31 30 800 48 71.

Zie ook
26 juni 2018 - Incident bij Bilthoven Biologicals 
Brief d.d. 28 juni 2018 van Bruno Bruins, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal over het incident bij Bilthoven Biologicals