Team Bilthoven Biologicals haalt ruimschoots streefbedrag op tijdens ALS Lenteloop

Tijdens de vierde editie van de ALS Lenteloop in Bilthoven hebben alle 1500 deelnemers, de donateurs en betrokkenen tezamen €215.000,- ingezameld. Het team van Bilthoven Biologicals wist met €1342,- een prachtige bijdrage te leveren. 

De negen teamleden, vanuit allerlei afdelingen binnen Bilthoven Biologicals liepen verschillende afstanden. Samen werfden zij 79 donateurs die hen sponsorde met een totaalbedrag van €1342,-. Een prachtig bedrag dat 167% is van het streefbedrag dat zij gezamenlijk stelden. 

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie in Bilthoven waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Op de dag zelf staat het samen lopen en samen het leven vieren voorop. De dag wordt afgesloten met een daverend feest. 

Ingezamelde gelden van de ALS Lenteloop worden conform verdeelsleutel st. ALS Nederland voor 75% besteed aan Cure (onderzoek naar oorzaak en behandeling) en voor 25% aan Care (verbeterde (mantel)zorg). De projecten worden voornamelijk uitgevoerd door het ALS Centrum Nederland. Zij zijn op basis van advies van de wetenschappelijk adviesraad (internationaal en multidisciplinair) en de patiënten-advies raad van de ALS patiëntenvereniging (APC) goedgekeurd door de stichting ALS Nederland. De Raad van toezicht van de stichting ALS Nederland ziet hierop toe.

Door deel te nemen aan de loop eren medewerkers van Bilthoven Biologicals oud-collega Fred van Nimwegen, die een aantal jaar geleden overleden is aan ALS.