‘BBio ligt op schema en bereidt zich precies voor zoals de EU het EU Pandemic Preparedness-programma heeft bedacht’. 

Delegatie HERA bezoekt Bilthoven Biologicals in voorbereidingen op Pandemische Paraatheid 

Op 23 mei verwelkomden Bilthoven Biologicals (BBio) met genoegen de EU-delegatie met de heer Muschel, directeur van Health Emergency Preparedness (HERA). HERA, het agentschap dat toezicht houdt op EU Pandemic Preparedness, maakt deel uit van de Europese Commissie. De heer Muschel werd vergezeld door mevrouw Klasja de Ridder, hoofd van de vertegenwoordiging van d eEuropese Commissie en HERA-collega’s Niall Macaulay en Damiët Onderstal. Mevrouw Frederique de Jong van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam ook deel aan het bezoek. 

CEO’s Jef de Clercq (PSP) en Jurgen Kwik (BBio) begonnen met een presentatie over de huidige status van het Pandemic Preparedness-programma bij BBio. Ad van den Biggelaar (COO BBio) en Jorrit van Hoorn (Directeur Corporate Development) leidden de delegatie rond op het terrein, waar de werkpakketten werden besproken op verschillende locaties door de leiders van de werkpakketten: 

  • Supply Chain door Michel Staal 
  • Quality Control door Lineke Pelleboer 
  • Drug Substance door Claudia Tietz 
  • Drug Product door Olaf Daviena 
  • Rapid Tech Transfer door Pascal de Jong 

De heer Muschel en de EU-delegatie waren goed geïnformeerd en er vonden gedetailleerde discussies plaats. In de woorden van de heer Muschel: “De EU-delegatie is zeer onder de indruk van de voortgang, faciliteiten en het pandemievoorbereidingsprogramma bij BBio. BBio ligt op schema en bereidt zich precies voor zoals de EU het EU Pandemic Preparedness-programma heeft bedacht.” 

Gesterkt door deze woorden en de erkende waardevolle steun van het team van het Serum Institute of India, zal BBio doorgaan volgens de planning en eind juni 2024 ons implementatierapport van 12 maanden indienen bij de EU.