Met vaccins bijdragen aan infectieziektenbestrijding

Het is onze ambitie om wereldwijd kinderen te beschermen tegen infectieziekten. Daarom produceren wij op grote schaal uitstekende, betaalbare vaccins.

Onze organisatie

De stap van overheidsorganisatie naar commerciëel bedrijf in 2012 bracht een nieuwe dynamiek in ons bedrijf. Een dynamiek die ons vraagt om grote flexibiliteit, resultaatgerichtheid en soms werktijden buiten 'kantoortijd'. Door alle veranderingen heerst er een ambitieuze, prettige en collegiale sfeer onder onze ruim 450 medewerkers. 

Locatie

Bilthoven Biologicals is gevestigd in verschillende gebouwen op het Utrecht Science Park/Bilthoven (USPB).

Maatschappelijke betrokkenheid

De ambitie van Bilthoven Biologicals verwoordt onze betrokkenheid op het gebied van het beschermen van kinderen tegen infectieziekten wereldwijd. Maar ook lokaal en regionaal zijn we maatschappelijk betrokken. Zo ondersteunen we onder andere het initiatief 'Fair Trade De Bilt' en zetten wij onze deuren regelmatig open voor lokale serviceclubs.

Geschiedenis

Onze wortels liggen in het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM). Daar zijn we begonnen met de ontwikkeling en productie van vaccins. Naar schatting wordt wereldwijd meer dan 30% van de huidige vaccins op basis van technologie uit Bilthoven geproduceerd. In 2003 werden de activiteiten voor het rijksvaccinatieprogramma voortgezet onder de naam Nederlands Vaccin Instituut (NVI).

Bilthoven Biologicals ontstond na de privatisering van de productie-activiteiten van het NVI. In 2012 nam de eigenaar van het Serum Institute of India, 's werelds grootste vaccinproducent, deze activiteiten van het NVI over. Daardoor ontstond een krachtige combinatie van kennis, netwerk en faciliteiten, die we inzetten om onze ambitie te realiseren.