Bilthoven Biologicals en Instituut van Life Sciences & Chemistry van de HU tekenen voor samenwerking aan gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksprojecten

Bilthoven Biologicals (BBio) en Instituut van Life Sciences & Chemistry (ILC) van de Hogeschool Utrecht hebben op de ILC-Carrièredag van de hogeschool Utrecht een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van de samenwerking is het faciliteren van stages en het werken aan gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksprojecten. De projecten richten zich op de verbetering van de bedrijfsprocessen en uitbreiding van haar activiteiten van BBio.

BBio is een biofarmaceutisch bedrijf in Bilthoven, dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van vaccins tegen menselijke infectieziekten. Het instituut Life Science & Chemistry van de hogeschool Utrecht leidt met de opleidingen Life Sciences, Chemie en Chemische Technologie en het lectoraat ‘Innovative testing’ studenten op voor onder andere het biofarmaceutisch onderzoek.

Investeren in onderwijs

Janneke van den Hooff, manager Manufacturing, Science & Technology van BBio, benadrukte het belang van investeren in onderwijs en toekomstige talenten. “Onze toewijding aan de samenleving gaat verder dan de ontwikkeling van vaccins. Door samen te werken met Hogeschool Utrecht streven we ernaar om bij te dragen aan de opleiding van de volgende generatie experts die de biofarmaceutische industrie zullen leiden,” vertelt ze.

Belang van de samenwerking

Patrick Cramers, Directeur van Institute Life Sciences & Chemistry aan Hogeschool Utrecht, benadrukte het belang van deze samenwerking voor de toekomstige generatie biofarmaceutische professionals. “Deze overeenkomst opent de deuren naar waardevolle kansen voor onze studenten om hands-on ervaring op te doen in de biofarmaceutische sector. Het partnerschap met BBio biedt niet alleen een unieke leeromgeving, maar stelt onze studenten ook in staat om bij te dragen aan innovatieve ontwikkelingen in de strijd tegen infectieziekten.”