Bilthoven Biologicals verhuurt GMP-productiefaciliteit aan Batavia Biosciences

Bilthoven Biologicals (BBio) en Batavia Biosciences (Batavia) zijn eerder dit jaar een samenwerking aangegaan waarbij Batavia virale vaccins en virale vectoren produceert in een cGMP-productiefaciliteit (“Amalia-fabriek”) van BBio.

Batavia en BBio kondigen de release aan van ‘Amalia’, een GMP-ready productiefaciliteit in Bilthoven, Nederland. Deze samenwerking maakt de productie van virale vaccins en virale vectoren door Batavia in de BBio-faciliteiten mogelijk, om zo te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige klinische productie. “De samenwerking met Batavia is een uitbreiding van een bestaande relatie tussen Bilthoven Biologicals en Batavia en ondersteunt de productie van Batavia’s klinische en commerciële pijplijn”, aldus Jef de Clercq, CEO van Bilthoven Biologicals.

“Deze samenwerking toont het vermogen en de flexibiliteit van BBio om samen te werken met andere vaccinbedrijven. BBio is uniek gepositioneerd om nieuwe partnerschappen te ontwikkelen op basis van haar brede expertise met de productie van virale vaccins op het Utrecht Science Park Bilthoven”, aldus Jorrit van Hoorn, verantwoordelijk voor Corporate Development bij Bilthoven Biologicals.