Heleen Roelevink is compliance officer en werkt sinds 2018 op de afdeling QA Operations bij Bilthoven Biologicals.

Waarom heb jij gekozen voor een baan bij BBio?

Na 13 jaar bij een andere farmaceut, was het voor mij tijd om mijn kennis en ervaring ergens anders te gebruiken. Bij BBio zijn ze aan het ‘bouwen’. Ik ben een ‘bouwer’, daar krijg ik energie van. Dus het was een leuke stap om te maken.

Wat doe jij precies om bij te dragen aan goede en veilige vaccins voor onze klanten?

Ik borg de kwaliteit. Dat betekent dat ik dagelijks bezig ben met het beoordelen van de verschillende kwaliteitszaken, deviaties, Change Controls, CAPA’s  en verbetertrajecten. Altijd in goed overleg met de belanghebbende in multidisciplinaire teams.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Alle neuzen dezelfde kant op krijgen. We hebben hetzelfde doel, maar er zijn vaak meerdere manieren om ergens te komen. Samen moeten we continue zoeken naar kwaliteit maar ook efficiëntie. Ik probeer altijd te kijken wat de mogelijkheden zijn, zoek de verbinding en probeer binnen de gestelde marges altijd te zoeken naar en pragmatische oplossing.

Waar ben je trots op bij BBio?

De gezonde werksfeer, waarbij je elkaar kunt aanspreken en je gewaardeerd wordt. Er heerst een open, eerlijke en gezellige werksfeer.

Wat geeft jou energie in je werk?

Als ik mensen op een hoger plan heb kunnen brengen en dat we een oplossing hebben waar we het samen mee eens zijn.

Moet men niet ‘gewoon’ alle (GMP)-regels volgen?

Als QA-er moet ik natuurlijk JA zeggen! Maar soms is dat te makkelijk. Ik kijk graag naar een pragmatisch aanpak. Om een oordeel over iets te hebben, moet je toch iets van het onderwerp af weten. Dan kun je beter advies geven. En heb je begrip wanneer de praktijk soms anders is dan de theorie.